måndag 26 november 2012

Memories

Jag hoppas det är någon som tycker att det är lite kul att kika in här fortfarande... det är inte samma fokus på kortmakeri som förut, men det finns ju så många saker som är roligt och jag vill gärna dela med mig av allt jag gör :)

I hope there´s someone who still reads my posts....not the same focus on cardmaking as it used to be, but there are so many fun things to do and I just want to share everything :)

En kväll förra veckan deltog jag  i en utmaning i FB-gruppen "En kväll, en utmaning". Det var LO efter skiss som gällde och jag har ett foto från 1973 med mig och min älskade farmor. Jag var inte ens ett år gammal när bilden togs :) Farmor gick bort 1993, emellanåt saknar jag henne oerhört fortfarande, tänk om hon fått vara med nu, fått träffa sin barnbarnsbarn..... men jag är övertygad om att hon har full koll på oss och är så glad och stolt.

One evening last week I entered a sketch challenge at "one night, one challenge" at Facebook. Used a photo of me and my  beloved grandmother from 1973. I was just under a year old in the photo :) My grandmother passed away in 1993 and sometimes I miss her tremendously still, I wish she could have met my children. But I´m sure she´s watching us and is very proud


Ville ha lite 70-tals look på layouten, och jag tror att jag fick till det litegrann i alla fall. :)

Wanted a 1970-look, and a think I got it. :)

En av mina nyfunna passioner är ju att scrappa digitalt också. Att jag har en bra kamera nu hjälper ju inspirationen på traven helt klart och det gäller även att scrappa på vanligt sätt såklart, särskilt som jag nyligen köpte en present i form av en ny skrivare till mig...... men i alla fall så är jag väldigt nöjd med den här LO:n, med ett foto som bakgrund. Det tog mig många timmar att göra den här......måste ju läsa photoshop-tutorials på nätet för att hitta de effekter jag vill ha :)

One of my newfound passions is digital scrapbooking. Having a new camera sure helps the inspiration! That goes for scrapping "the ordinary way" also...especially since I bought myself a present a couple of days ago, a new printer....anyway, I´m quite happy with the result of this LO, using a photo as background. It took me many hours to finish, since I have to read Photoshop-tutorials on the web to find and learn the effects I want:)


Papper, text och dekos är ett freebee-kit som man fick som välkomstgåva på DSP och alfabetet en freebee även det, minns inte riktigt varifrån dock. Extra nöjd med hur bakgrundstexten blev.... testar man sig fram så händer saker ibland av en slump och i det här fallet var det helt rätt! Fotona är tagna vid Stendörrens Naturreservat utanför Nyköping. Jag var där med 3 st 14-åringar och fotade och åt korv och hade det bra. Kunde ju fått vara lite varmare...men är det november så är det!

I used the free DSP Welcome-kit I got when I registred. Especially happy with the background text..... sometimes when you are testing different things, they just happen, and in this case with good result!
The photos are taken a grey day, spent by the sea in the Swedish Archepelago. I wished it were a bit warmer weather, but hey, it´s November!

Tack för att du kikade in, lämna gärna en kommentar så besöker jag dig tillbaka!

Thanks for stopping by, leave a comment so I can visit you back!

Kramiz!/ Hugz!


2 kommentarer:

mia sa...

Du är så himla duktig!!
De här två layouterna är så fina!
kramizz

Åsa/asamia sa...

Å vilka finfina layouter du gjort!
Visst finns det mycket fint i livet, inte bara scrap ;)