söndag 11 augusti 2013

Festklänningsfunderingar

I september är vi bjudna på fest på Åkeshofs Slott i Bromma. Kombinerad födelsedagsfest x 2 och bröllopsfest som inte blev av i samband med bröllopet :) Jag känner ingen överhuvudtaget och C känner de som bjuder till fest och ingen mer.....:) Det ska bli jättekul, planen är övernatta på slottet och göra det till en riktig myshelg. Dock uppstår ju ett allvarligt (i-lands-) problem ;-) Jag måste ha en ny klänning!!!! Har säkert gått igenom 1000 klänningar på nätet...... en och annan har jag fastnat för....men då kostar de 2-3000 (eller mer) kr och det är lite mycket tycker jag. Insåg sen att jag är ju sykunnig.... :) :) Det innebär att min klänning kan ju se ut precis som JAG väljer!
Då till nästa problem....Vad för typ klänning vill jag ha då??? Det har upptagit mina tankar några dagar, men nu tror jag att en idé börjar ta form. Vill inte ha en klänning som är "för mycket", d.v.s en massa volanger och stora strassdetaljer eller för blankt tyg men inte heller en tråkig, alldeles för tam outfit.
Försökte skissa lite.....
Om man tänker sig den i ett festtyg som är matt, ev. gammelrosa  (för jag är ju som alltid insnöad på rosa...), kanske dekorera "halskanten" med tex ett paljettband eller pärlband, ett fint skärp eller ett matchande band i midjan. Funderar också på ifall jag ska sätta spets eller tyll i nederkant på fodret som sticker fram lite nedanför fållen. Först var jag även inne på en ros på axeln, men det blir svårt om man ska ha en bolerokofta/jacka till så jag skippade det. Matchande kuvertväska ingår också i planen :-) 
Feedback och fler /andra ideér välkomnas!

Mina symönster har jag lagt upp på vinden, eftersom jag inte ens ville tänka på att sy ett tag, så nu får jag väl klättra upp där och kolla om jag kan ha nåt bra att använda om utgångspunkt :)

Ha en bra söndag!
Kramiz :)


3 kommentarer:

mia sa...

Superfin modell!
jag tror att en volang i fodret skulle sitta fint. Kanske något rynkad. Varför inte sätta en stor blomma på boleron?
Inget strass i överkant tycker jag.
Gör den inte alltför kort om det är en cocktailklänning.
Lycka till!! Det här fixar du! :) Du är ju försjutton skräddare! :)

TinaStina sa...

Den ser jättefin ut! Himla kul måste det vara att kunna sy. Då kan man ju vara helt säker på att man är ensam om klänningen :)

Kram!

Ahtisham Zaheer sa...

i have translated and read . its good blog.

http://tabletrom.blogspot.com/