Rensat och klart......:-)
Eftersom vi ville prova att laga något gott med trumpetsvampen bestämde vi oss för att göra en soppa som förrätt till lördagsmiddagen. Letade lite på nätet, tog till mig inspiration, lade till lite egen fantasi och resultatet blev en supergod currysoppa. Min inspirationskälla hittar du HÄR :-) Något så gott måste jag dela med mig av, ifall nån mer vill prova. Vi åt rester av den dagen efter och då var den om möjligt ännu godare, så lagas med fördel dagen innan. Funkar säkert lika bra med annan svamp också :-)
Currysoppa m svart trumpetsvamp
Ca 3 port (4 ifall man äter som förrätt)
1 handfull färsk trumpetsvamp (Eller motsvarande mängd torkad)
smör att steka i
ca 4 dl vatten
½ Svampbuljongtärning
½ Hönsbuljongtärning
1 gul lök
ca ½ msk curry
ca ½ tsk gurkmeja
ca 2 dl matlagningsgrädde
½ limefrukt
2-3 msk lätt crème fraiche
salt
Fräs svampen i smör en kastrull några minuter, lägg över i en skål.
Hacka löken och fräs den i smör med curry och gurkmeja.
Häll på vatten och smula i buljongtärningarna.
Låt sjuda 20 min.
Tillsätt grädden, pressad lime, creme fraiche samt svampen.
Låd sjuda ytterligare 20 min, smaka av med salt.
Häll upp i soppskålar och njut!
Den övriga svampen ligger just nu på tork, hoppas det funkar bra. Doftar tyvärr inte nyponros ... ;-) men den ligger ju inte i mitt hem så jag lider inte av det de närmaste dagarna! Moahahaha....
Ha en toppen kväll!
Kramizar!
1 kommentar:
Hej, det var inte igår. Tiden springer iväg med oss och jag blev så glad att du hälsade på hos mig. Soppan såg så god ut, tror jag ska testa med "köpesvamp". Jag är ingen svampletare, men allt går att köpa :) Ha en skön höst, och glöm inte att pyssla :) Kram Gertrud
Skicka en kommentar