söndag 15 februari 2009

Alla hjärtans dag, pyssel och fint besök!

Lördag passerade i ett nafs! Inga fotbollsmatcher eller judotävlingar eller så, utan en helt "ledig" lördag! Det blev en tur ner på stan för att köpa en present till Jossan som fyller 14 år på onsdag. Hela familjen Bogne skulle komma på kvällen för att gratta Alex och äta tacos så vi tyckte det var bäst att fira Jossan med. Tid att träffas är inte så lätt att hitta.........Köpte en topp till henne, det är ju ganska enkelt ändå att hitta på saker till tjejer, kläder går alltid hem. Särskilt när man är tonnis! Fick även med mig hårfärg från stan! Det var dags att bättra på färgen i barret lite, såg lite dassigt och tråkigt ut.
Väl hemma fick jag för mig att testa att "pärla" ett armband jag sett hos mamma, så efter att ha fått coachning HÄR satte jag igång. Lite pilligt med så små pärlor men efter en stund fick jag upp farten.

Gjorde i svart med lila i mitten, eftersom jag kom på att Jossan skulle få även det i present om det blev bra och hon gillar de färgerna. Det blev riktigt snyggt och det tyckte mottagaren också! Jag vill nog ha ett liknande själv..... Gästerna skulle komma kl 18, jag var nog klar med armbandet ca 16.45.......och då insåg jag att jag inte hade nån ask att lägga det i!! Så, fram med papper, leta upp mall på datorn som jag visste jag sparat nånstans.
Mallen till den här asken har jag hittat på Brud & Bröllop, de har en del "gör-det-själv"-grejer där.
Passar ju alldeles utmärkt som smyckeask.
Nåja när jag äntligen var klar så var det bara att jaga undan de värsta dammråttorna så att inte gästerna skulle bli rädda för morrandet och vända i dörren. "20-minuters-städning" fick det bli. Vem kollar egentligen hur noga man städat?
Sen blev det en toppentrevlig kväll som alltid när vi umgås med denna familj, Ullis hjälpte mig att få ny färg i huvudet och vi är båda nöjda med resultatet. Hon va jättenervös, för jag hotade med att skriva med stora bokstäver på bloggen vem som färgat mitt hår om det blev fult.............fast å andra sidan hade det ju varit jag som fått gå runt och se ut som hej kom o hjälp, så varför skulle hon va nervös? Hur som helst så gick det ju bra och vi kan båda andas ut!
Vad som händer idag är fortfarande öppet, men ska nog kunna få tiden att gå, brukar inte va så svårt.........
Ha en toppensöndag!
Kram

6 kommentarer:

Suz sa...

Vad du pysslat!!det blev jättefint både armband och ask! Jag vill ju se kort på dig juuuuuuu;0)Ha en skön söndag. Själv så sitter jag mest brevid och åker sörmland runt med övningskör skylt där bak:0)Kraaaam

Ullis sa...

Puh jag är fortfarande skakis efter gårdagens färgpärs. Hade nog varit bra me ett glas vin inna så jag hade kommit i form. :) Eller kanske ur form som det brukar bli.... He hehehehehe. Tack för en supertrevlig kväll somm alltid. Kram

mia sa...

jättefint armband! Inte dåligt vad du fick mycket pyssel gjort. Vi tog rullstolen med hem så kunde vi "gå" på sta´n en sväng idag & åka till City Gross & handla. Tänk att man kan känna det som en lyx att åka & handla mat!
Kramiz //ma//mu

Bettan sa...

Jättesnyggt armband!!!!Asken ser oxå jättesnygg ut. Trevligt att få som present , handgjort av givaren. Hoppas att hon blev glad. Kram "moster"

Hanna sa...

Åhh vilket fint armband du gjort!
Även asken var superfin! :)
Kram,
Hanna

Bettans pysselblogg sa...

Tjusiga grejer du gör, armbandet var jättesnyggt!
Önskar dig en trevlig kväll!
Elisabeth