torsdag 25 december 2008

Juldagsmorgon

Jaha så va den över, den i vart fall av barnen, hett efterlängtade julaftonen! Det blev en mycket trevlig dag tycker jag! Mor och far dök upp mitt på dagen och även lillasyster Jenny och hennes Frank. Vi fikade en stund innan Frank var tvungen att åka iväg för att jobba och vi andra tog en promenad till kyrkogården. När vi kom ut hade det sakta börjat falla lite snö som verkligen förhöjde stämningen. Vi tände ljus på farmors och farfars grav. Det va visserligen ljust fortfarande, men det är så vackert på kyrkogården med alla ljus och marschaller, särskilt vid minneslunden. Man känner ett skönt lugn av att gå där. När vi kom hem igen blev det lite värmande glögg!

Mamma hade gjort en superfin påse med lite godsaker i som vi fick. Hon är ju så himla fyndig! Så här fin är den.


Innehållet bestod av bl.a. en liten burk med hemmagjord senap, vackert dekorerad såklart, samt lite ost, vin, grissinis mm. Påsarna som godsakerna låg i har hon tagit bort originalettiketterna och gjort egna. Såååå snyggt! Morsan du är världsbäst! Senapen tog vi för övrigt fram till julbordet och den smakade gudomligt. :-)

Efter att ha ätit MASSOR med julmat så var det äntligen dags för julklappsutdelning. Grabbarna hade ju strukit runt granen hela dan för att se om det fanns nåt som kunde innehålla Ps3........men det verkade inte så. Nåja strumpor är ju faktiskt bra att ha. De öppnade sina paket och såg riktigt nöjda ut trots allt, av Tomten (mamma och pappa alltså ) fick de som sagt strumpor och kalsonger. Alex som är diplomat sa att det va ju jättebra, för det går åt, plus att det va snygga grejer. När alla paket var öppnade, återstod ett litet kuvert under granen..... hmm vad kunde det vara? De öppnade kuvertet och läste:

Jag önskar verkligen det gick att återge minen på Alex när han insåg att det fortfarande fanns hopp! Och detta är den coola killen som snart fyller 14! På nästa lapp kunde man läsa:

Spring, spring, spring i trapporna, nu var det spännande!
Och där va den! Denna så önskade julklapp! Ojojoj, det va värt den lilla vånda jag faktiskt hade över att vi köpt en så dyr julklapp, barnen blev ju helt lyriska! Jag tror jag har en liten aning om vad de två kommer ägna resten av jullovet åt..... Rimmandet kanske kan lämna övrigt att önska ;-) men vi hade VÄLDIGT kul när vi smidde denna lömska plan. :-)
Idag ska vi fara till Vagnhärad och äta middag hos Svärfar och Bea. Alla deras barn och barnbarn kommer vara där så det blir fullt hus. Önskar alla en god fortsättning på julen tills vi hörs igen!
Kram!

1 kommentar:

Carina sa...

God fortsättning på helgen! Och vad fiifigt med "skattjakt"!
Kram